Tamatie Bredie
Gepos in Resepte in Afrikaans Tell-a-FriendTamatie bredie is maar net groente, in die resep, tamatie, wat met skaapvleis en geurmiddels lank en stadig gekook word sodat die eindproduk nóg vleis nóg groente is, maar ´n ineengestrengelde stuk heerlikheid. Kortweg ´n nuwe smaak, ´n nuwe smaakervaring. Die bekendste bredies is ongetwyfeld tamatie, groenboontjie en die gewilde Kaapse streekkos, wateruintjie (-blommetjie).
Bestanddele
olie
2 kg skaapvleis in stukke gesny
4 uie, in dun skywe gesny
3 knoffelhuisies, fyn gekap
aftreksel
3 blikkke (400 g elk) heel tamaties, fyn gekap
15 ml wit suiker
5 ml fyn koljander
1 brandrissie gekap
3 groot aartappels in blokkies gesny
sout tot smaak
vars gemaalde swart pepper
Metode
Verhit ´n bietjie olie in ´n swaarboompot en braai die vleis bruin, verwyder en hou eenkant
Raak van die oortolige olie in die pot ontslae en braai die uie en knoffel oor baie lae hitte tot deurskynend
Voeg die vleis weer by en braai stadig
Vloeistof word nie regtig bygevoeg nie, maar indien die uie en vleis te vinning braai gooi ´n bietjie aftreksel of water by
Stowe vir ongeveer 30 minute en voeg dan die tamaties, suiker, koljander, rissie, sout en peper by
Voeg die aartappels by wanneer die vleis amper sag is
Stowe vir ongeveer 1½ ure
Die aartappels sal begin wegkook en die vleis sal so te sê van die been af val
Bedien met rys.
Kategorie: Hoofgereg
Cuisine: Suid Afrikaans
Sub-Kategorie: Tradisioneel
Total Views: 4122
Word Count: 487
Comment on Twitter